NİF OKULLARI

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ

Nif Okulları Online Deneme Sınavları

Online deneme sınavlarımıza öğrencilerimiz cep telefonları, tabletleri yada bilgisayarları ile giriş yapabilecektir. Sınav takvimimizi bu sayfadan takip edebilirsiniz. Sınava katılmak için, sınav takvimindeki ilgili linki tıklamanız ve detaylarını aşağıda bulacağınız işlemleri yapmanız gerekmektedir.

Sınava katılmak için, sınav takvimindeki ilgili linki tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda “Online Deneme Öğrenci Girişi” butonunu seçmeniz gerekmektedir. Takip eden ekranda ise sırasıyla “Sınıf” , “Şehir:İzmir” , “Kurum:Nif Okulları (Kemalpaşa)” , “Öğrenci No:Sınıf Öğretmenleri Tarafından İletilen Numara” seçimlerini yaparak “Giriş” butonunu tıklamanız yeterlidir.

nif okulları online deneme sınavı giriş
Nif Okulları Uzaktan Eğitim Sistemi

Uzaktan eğitim sistemimize, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, internet üzerinden cep telefonları, tabletler, masaüstü ve dizüstü bilgisayarları ile katılabilecektir. Uzaktan eğitim sistemimize bağlanmak için aşağıda detaylarını paylaştığımız “Zoom Cloud Meetings” uygulaması kullanılacaktır. Öğretmenlerimiz, WhatsApp grupları üzerinden öğrencilere ders linki gönderecektir. Uygulamayı cihazlarına kuran öğrenciler, gönderilen linki tıklayarak canlı ve etkileşimli uzaktan eğitim sistemine katılacaktır. Uygulama sayesinde öğrenciler öğretmenleri ile canlı olarak etkileşime geçebilecektir. Ders dinleme sürecinde öğrenciler mikrofonlarını kapalı tutacaktır. Öğretmenlerin soru/cevap kısmına geçtikleri süreçte soruyu yöneltecek öğrenci sorusunu iletirken mikrofonu aktif hale getirecek, sonrasında tekrar sessiz konuma alacaktır. Uygulamayı kullanacak olan öğrencilerimizin “Zoom Cloud Meetings” uygulamasına üye olması gerekmemektedir.

Zoom Cloud Meetings

Uzaktan eğitim sistemimizde kullanılacak olan  “Zoom Cloud Meetings” uygulamasını cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarınıza kurmak için bu linki tıklayarak cihazınıza uygun indirme linkini seçebilirsiniz. Ayrıca aşağıda bulunan hızlı indirme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

İndir (Windows, PC)
İndir (App Store)
İndir (Google Play)
Derse Katılım Nasıl Sağlanacak?

Uzaktan eğitim sistemimize “Zoom Cloud Meetings” uygulamasıyla katılacak olan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kendilerine WhatsApp grupları üzerinden gönderilen linkleri tıklayarak giriş yapabilecektir. Bu yöntem derse katılım için uygulanacak en pratik yöntemdir. Katılımcılar kendilerine gönderilen linki tıklayarak derse katılabileceği gibi ders numarası ve şifre kullanarak da giriş sağlayabilir. Her derse ait bir ders numarası ve şifresi bulunmaktadır. Uygulamayı telefonları, tabletleri yada bilgisayarlarında çalıştıracak olan kullanıcılar bu ders numarası ve şifresini kullanarak da katılım sağlayabilir.

Android Cihazlarda Derse Katılım

Android cihazlarında “Zoom Cloud Meetings” uygulaması yüklü olan kullanıcılar ders numarası ve şifresini kullanarak da katılım sağlayabilir. Bunun için uygulamayı çalıştırdıktan sonra öncelikle “Join a Meeting” linkini tıklaması gerekmektedir. Ardından gelen ekranda “Meeting ID” bölümüne ders numarasını girdikten sonra altında bulunan kutucuğa da adı ve soyadını girecektir. Derse katılım için gönderilen şifreyi de girdikten sonra kullanıcılar derse katılım sağlayacaktır.

IOS Cihazlarda (iPhone, iPad, vs) Derse Katılım

IOS cihazlarında “Zoom Cloud Meetings” uygulaması yüklü olan kullanıcılar ders numarası ve şifresini kullanarak da katılım sağlayabilir. Bunun için uygulamayı çalıştırdıktan sonra öncelikle “Join a Meeting” linkini tıklaması gerekmektedir. Ardından gelen ekranda “Meeting ID” bölümüne ders numarasını girdikten sonra altında bulunan kutucuğa da adı ve soyadını girecektir. Derse katılım için gönderilen şifreyi de girdikten sonra kullanıcılar derse katılım sağlayacaktır.

Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlar ile Derse Katılım

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarında “Zoom Cloud Meetings” uygulaması yüklü olan kullanıcılar ders numarası ve şifresini kullanarak da katılım sağlayabilir. Bunun için uygulamayı çalıştırdıktan sonra öncelikle “Join a Meeting” linkini tıklaması gerekmektedir. Ardından gelen ekranda “Meeting ID” bölümüne ders numarasını girdikten sonra altında bulunan kutucuğa da adı ve soyadını girecektir. Derse katılım için gönderilen şifreyi de girdikten sonra kullanıcılar derse katılım sağlayacaktır.

Kamera ve Mikrofon Kullanım İzinlerinin Verilmesi

“Zoom Cloud Meetings” uygulamasını cihazlarına yükleyen kullanıcılar, uygulamayı çalıştırdıktan sonra bir defaya mahsus mikrofon ve kameranın bu uygulama tarafından kullanılmasına izin vermesi gerekmektedir. Gerekli izinlerin verilmesinin ardından uygulama ile derslere katılabilirsiniz. Derse katılan kullanıcıların seslerini ve görüntülerini iletebilmeleri için “Join Audio” ve “Start Video” seçeneğini aktif etmesi gerekmektedir. Ders esnasında gerekli olmadığı sürece sesinizi kapalı tutmanız önerilir. Sesinizi kapatmak için sol altta bulunan “Mute” seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekir. Konuşmadan önce de bu seçeneği kaldırmanız yeterlidir. Diğer katılımcıların seslerini duyabilmek için ekranın sol üst bölümünde yer alan hoparlör simgesini tıklamanız gerekmektedir.

Destek İçin

Size destek olmamızı ister misiniz?

Uzaktan eğitim sistemimiz ile ilgili sorularınızı bize ileterek destek talebinde bulunabilirsiniz. Konuyla ilgili tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
Destek İçin